Nuttige websites

Dit platform biedt volledig gratis een leerlingvolgsysteem voor docenten en waar leerlingen gratis een account kunnen aanmaken en vervolgens in een adaptieve setting leesoefeningen kunnen maken. Werkt erg goed.

Moeite met leesvaardigheid? This is the place to go. Alle examens van de afgelopen 10 jaar voor VMBO, HAVO en VWO zijn er te vinden. Je krijgt direct feedback en je kunt zelfs oefenen op leesstrategie. Top site!

Geweldige site voor leesvaardigheid. Op basis van actuele nieuwsberichten (gecategoriseerd op niveau) maak je de Engelse taal meester.

Vergelijk quizlet maar met wrts, maar dan gratis. Je zit in 20 seconden je woordenlijst online en vervolgens kun je op meerdere manieren woordjes leren. Van flashcards, tot puzzels, typen, spellen, etc.

Wozzol biedt de beste manier om woordjes te leren. Vergeet WRTS. Met Wozzol gaat het om herhaling en dan vooral op het juiste moment. De eigenaar van de site heeft ook woordjesleren.org gemaakt. Check it out!

Kies een leuke video en vul de ontbrekende woorden in terwijl het liedje wordt afgespeeld (4 niveau’s!).

Leer je woordjes en help een goed doel. Voor elk woordje goed doneert RICE 10 graankorrels.

Een blog met grammatica tips en valkuilen. Vooral de applicatie voor Chrome is geweldig als je online geen grammaticafouten wilt maken.

© 2020 MASTER GIJS / PHOTOS: UNSPLASH