Nuttige websites

Study Flow

Moeite met leesvaardigheid? This is the place to go. Alle examens van de afgelopen 10 jaar voor VMBO, HAVO en VWO zijn er te vinden. Je krijgt direct feedback en je kunt zelfs oefenen op leesstrategie. Top site!

English Hilfen

Voor mij persoonlijk een van de sites waar ik voor het eerst oefeningen en uitleg van haalde. Nadat je de uitleg heb gekozen vind je onderaan de bijbehorende oefeningen.

Engels Academie

Engels Academie biedt een select aantal niet te lange video’s aan die goed en rustig uitleg geven over onder andere de zes basistijden.

Engels Gemist

Engels Gemist biedt video’s voor alle grammatica onderwerpen, afgestemd op de methode Stepping Stones. De pagina vaardigheden is nog in ontwikkeling.

Wozzol

Wozzol biedt de beste manier om woordjes te leren. Vergeet WRTS. Met Wozzol gaat het om herhaling en dan vooral op het juiste moment. De eigenaar van de site heeft ook woordjesleren.org gemaakt. Check it out!

Grammarly

Een blog met grammatica tips en valkuilen. Vooral de applicatie voor Chrome is geweldig als je online geen grammaticafouten wilt maken.

Free Rice 2.0

Leer je woordjes en help een goed doel. Voor elk woordje goed doneert RICE 10 graankorrels.

oefen.be

Op Oefen.BE vind je alle oefeningen die je vroeger kon maken op HotPotatoes. De oefeningen brengen je wel steeds naar andere websites om te oefenen. Naast Engels is er genoeg voor elk vak.

Veelwoordjes

Vind de woordenlijsten hier voor bijna alle methoden en jaarlagen voor Engels (ook voor andere vreemde talen). Deze lijsten kun je zo importeren in bijvoorbeeld WRTS, CRAM, Quizlet.

CRAM

Leer je woordjes met behulp van flashcards. Heb je daar even genoeg van dan hebben ze nog 2 spelvarianten: Jewels of Wisdom en Stellar Speller.!

EngVid

Een geweldig platform voor iets gevorderde leerling. Je kunt filteren op onderwerp (uitspraak, uitdrukkingen, cultuur, grammar, etc.), docent of zelfs niveau.

English 4U

English-4u is een overzichtelijke site met uitleg, oefeningen en quizjes. En wordt ook nog steeds aangevuld met uitleg en oefeningen.

Breaking News English

Geweldige site voor leesvaardigheid. Op basis van actuele nieuwsberichten (gecategoriseerd op niveau) maak je de Engelse taal meester.

wrts

Wrts is het meest gebruikte online overhoorprogramma. Voer je woordjes in en laat je overhoren via een tiental spelvarianten.

StudioVO

Dé plek om je voor te bereiden op Taaldorp. Deze site biedt 16 locaties met meerdere oefeningen voor woordenschat, spreken en grammatica. Ook beschikbaar voor Frans!

Dr Effingpot

Leer de verschillen tussen het Engels en het Amerikaans Engels van Dr. Effingpot, via zeven thema's. Zoals taal, mensen, kleding, vervoer, etc.

Grammar Quizzes

Meer dan 70 quizjes over makkelijke tot moeilijke grammaticale onderwerpen.

LyricsTraining

Kies een leuke video en vul de ontbrekende woorden in terwijl het liedje wordt afgespeeld (4 niveau’s!).

Hands on Experience

Bijna alle onderwerpen die langskomen in leerjaar twee overzichtelijk onder elkaar zoals op wikipedia. Met meerdere bronnen voor uitleg en veel oefeningen.

Nu Beter Engels

Nu Beter Engels komt van de makers van Stepping Stones en mailt je elke dag een testje met 4 vragen.

© 2020 MEESTER GIJS / FOTO'S: UNSPLASH