VOLG DEZE CURSUS

Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van de Past Continuous. Je gebruikt deze tijd om te vertellen wat je in het verleden ‘aan het doen was’. Handig voor als je een verhaal vertelt waarbij er meerdere dingen gebeurden of je wilt benadrukken dat het wel even duurde wat er gebeurde/wat je deed.

De Past Continuous gebruik je net als de Past Simple voor zaken in het verleden, die voorbij zijn. Het verschil met de Past Simple is dat je met de Past Continuous wilt benadrukken dat het even duurde of een tijdje bezig was.

Je gebruikt hiervoor altijd twee werkwoorden. Net zoals met de Present  Continuous is dat een vorm van to be en het actiewerkwoord waar je -ing achter zet. Omdat het de Past en niet de Present Continous is, gebruik je dus ook de verleden tijd van to be. Dus I was writing a letter yesterday evening of bijvoorbeeld We were walking home when Mike shouted from across the street.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

Cursusoverzicht

Uitleg
Video 00:06:20
Slides 00:10:00
Oefenen
Level ★☆☆ 00:03:00
Level ★★☆ 00:04:00
Level ★★★ 00:05:00
Toetsing
exam 00:05:00

Cursus reviews

4.6

4.6
7 reviews
 • 5 sterren5
 • 4 sterren1
 • 3 sterren1
 • 2 sterren0
 • 1 sterren0
 1. Top!

  5

  Zelfs nog handig op het HBO!

 2. duidelijk uitgelegd

  5

  heel leerzaam. en heel goed uitgelegd.

 3. revieuw

  5

  top leer veel meer en beter nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! klasse

 4. top!!

  5

  ik vind vooral de filmpjes erg fijn! hierdoor lukt het om voldoendes te halen op mijn Engelse toetsen, echt top! ik heb nu ook de oefeningen gedaan en ik heb morgen mijn Engels proefwerk, ik heb er echt al een goed gevoel over!

  Reactie Meester Gijs: Fijn dat je zoveel hebt aan de video’s. Leuk om te lezen.

 5. Handig

  3

  ik leer hier meer van dan van mijn boek zelf

VOLG DEZE CURSUS
 • abonnement
 • BADGE: SCORE 100%
 • CERTIFICAAT: SCORE 75% of HOGER
1118 INGESCHREVEN STUDENTEN

© 2021 MASTER GIJS / PHOTOS: UNSPLASH