VOLG DEZE CURSUS

Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van de gerund en het hele werkwoord met to (to + infinitief). Heb je dit onder de knie dan kun je ook werkwoorden gebruiken als onderwerp van de zin. Denk aan: “Playing videogames is my favourite hobby.”

Een werkwoord (verb) kan soms worden gebruikt als zelfstandig naamwoord (noun). Wanneer een werkwoord deze rol aanneemt spreek je van een Gerund (werkwoord + ing). Het lijkt op de Continuous tense maar is het niet. Kijk maar naar am playing football right now. I love playing football in summer. De gerund hoort niet bij het gezegde, het is een zelfstandig naamwoord. Je gebruikt als onderwerp van de zin, als lijdend voorwerp of als meewerkend voorwerp. Wanneer je de gerund of de to + hele werkwoord constructie gebruikt is afhankelijk van een reeks werkwoorden (stampwerk!), voorzetsels en een aantal uitdrukkingen. Soms kan allebei maar ook dan is er een verschil. Voor deze laatste nuance moet je de video van de to+infinitive kijken.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

Cursusoverzicht

Uitleg
Video (gerund) 00:06:26
Video (infinitief) 00:04:46
Slides 00:10:00
Oefenen
Level ★☆☆ 00:03:00
Level ★★☆ 00:04:00
Level ★★★ 00:05:00
Toetsing
exam 00:05:00

Cursus reviews

3.8

3.8
4 reviews
 • 5 sterren0
 • 4 sterren3
 • 3 sterren1
 • 2 sterren0
 • 1 sterren0
 1. Manage moet eruit bij de werkwoorden...

  4

  Manage moet eruit bij de werkwoorden…

  Reactie Meester Gijs: Dat klopt! Ik kan de video niet 1-2-3 aanpassen. Ik heb het erbij gezet. Dank je wel.

 2. Duidelijke uitleg met goed aansluitende oefeningen

  4

  Duidelijke uitleg van regels; deze worden door de cursus heen herhaalt.
  Toepassing goed: In de oefening nog eens duidelijk het verschil tussen de ‘to + infinitief’ en de ‘gerund’ –> ‘He stopped drinking coffee’ versus ‘He stopped to drink coffee’. Erg duidelijk.
  Wellicht een idee om de regels tijdens de oefening te kunnen inzien (spiekbriefje).

  Reactie Meester Gijs: Echt leuk om te horen. En die tip vind ik wel goed. Ik denk wel dat dat lastig wordt. Misschien aantekeningen maken of vanuit de quiz met rechtermuisknop de uitleg openen in een nieuw tabblad? Succes met Engels!

 3. fijn

  3

  fijn om mee te leren mischien iets meer uitleg wanneer je het moet gebruiken.

 4. 4

  gebruik misschien voortaan een microfoon bij het opnemen van uw video’s

  Reactie Meester Gijs: Terechte opmerking. Wat vind je dan van mijn nieuwe video’s? Twee voorbeelden vind je bij de cursussen aanwijzende voornaamwoorden een aangeplakte vragen. Ben benieuwd…

VOLG DEZE CURSUS
 • abonnement
 • BADGE: SCORE 100%
 • CERTIFICAAT: SCORE 75% of HOGER
1120 INGESCHREVEN STUDENTEN

© 2021 MASTER GIJS / PHOTOS: UNSPLASH