Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van de bezitsvorm. Heb je dit onder de knie dan kun je de relatie beschrijven van iemand of iets met zijn bezit.

De bezitsvorm (=possessive) krijgt in het Engels een apostrof en een -s. Dit geldt voor mensen, dieren, iemands huis/winkel/bedrijf/product en wanneer een uitdrukking voor tijd wordt gebruikt. Zoals: my father’s suitcase, the dog’s tail, I am at John’s (house) en last week’s final. In de regel gebruik je altijd -‘s. Er is veel discussie over wanneer je de -s mag weglaten en alleen een apostrof plaatst. Tegenwoordig kun je bijna altijd de -‘s laten staan. Voor uitzonderingen zie de PowerPoint. Betreft de bezitsvorm een ding dan gebruik je .. of … Zoals in the wheels of the car, the top of the mountain.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

VOLG DEZE CURSUS

Cursusoverzicht

Beginner ★☆☆
uitleg 00:01:00
oefenen 00:03:00
Gevorderd ★★☆
uitleg 00:02:00
oefenen 00:04:00
Expert ★★★
uitleg 00:02:00
oefenen 00:05:00
Toetsing
samenvatting GRATIS 00:10:00
exam 00:05:00

Cursus reviews

2.3

2.3
3 reviews
 • 5 sterren1
 • 4 sterren0
 • 3 sterren0
 • 2 sterren0
 • 1 sterren2
 1. 1

  Goede antwoorden worden fout gerekend, waardoor de eindscore vertekend lijkt.

  Jammer, want we zijn dol op Meester Gijs.

 2. NIETZO GOED

  1

  IK heb opdrachten gemaakt en dacht ik doe er een hoofdletter bij wat normaal moet, word alles fout gerekend. ik vind dat je het ook zelf moet kunnen nakijk.

  Reactie Meester Gijs: Het werkt juist andersom. Ik zet meestal de hoofdlettergevoeligheid uit. Zo maakt het niet uit of je wel of niet een hoofdletter gebruikt. Heel goed dat jij het wel doet waar het moet. Ik denk dat er iets anders fout was in je antwoord. Let bij dit soort oefeningen altijd goed op je spelling. Succes!

 3. Super!

  5

  Ik vind het super goed werken en het is goed om snel te leren
  doei

  Reactie Meester Gijs: Dank!

VOLG DEZE CURSUS
 • abonnement
 • BADGE: SCORE 100%
 • CERTIFICAAT: SCORE 75% of HOGER
2145 INGESCHREVEN STUDENTEN

© 2019 Meester Gijs / Foto's van: Unsplash en Getrefe.