Terug naar overzicht

Wie zit er achter het platform?

Ik. Mijn naam is Gijs Palsrok (Veghel, 1981). In 2009 startte ik als zij-instromer in het onderwijs. Al vrij snel werd me duidelijk wat een mooie aanvulling ICT in de klas heeft. Ik begon met Twitter in de klas als tool om snel alle antwoorden te zien. Later zette ik in op andere educatieve tools. En terwijl ik de opleiding deed en veel leerde voor de klas bewaarde ik al mijn gemaakte werk en ideeën op een blog; Fish en Chips. Dat blog werd steeds populairder en ikzelf ook. Toen ik in op 25 januari 2012 mocht spreken over mijn manier van lesgeven kwam ik erachter dat het toch wel bijzonder was wat ik doe. Ik werd steeds vaker uitgenodigd op scholen en beurzen om te spreken over digitale didactiek en blog werd een nieuwe website: MeesterGijs.nl. Mijn ego werd enorm gevoed en het land doorreizen en mensen ontmoeten was enorm inspirerend. Ik gaf lezingen op de Radboud Universiteit, Social Media events en voor de Pers. En hoe meer ik sprak, hoe helderder mijn visie op goed onderwijs werd en hoe meer ik ging focusen op wat ik belangrijk vond. Ondertussen werd ik vader van mijn eerste dochter en vanaf 2015 besteedde ik steeds minder tijd aan mijn website en ik kluste ook niet meer bij. Maar de bezoekersaantallen op mijn website bleven groeien. In mijn ogen lag daar een kans die ik niet wilde laten liggen. In 2016 maakte ik een grote stap. Ik wilde een nieuw platform, maar nu met alleen maar content van mezelf. Ik investeerde veel tijd en geld en realiseerde een volledig nieuwe website met 60 cursussen, 40+ video’s en meer dan 300 oefeningen. Dat verhaal lees je hier.
Momenteel werk ik op Twickel College te Hengelo en sleutel ik daarnaast aan mijn website. De combinatie van voor de klas staan en de absolute vrijheid van mijn eigen platform voor elk kind dat Engels wilt leren is geweldig. Ik hoop dat nog lang zo vol te houden.
Naast docent Engels ben ik erg geïnteresseerd in de Amerikaanse cultuur: politiek, sport, fashion en muziek. Ik ga graag naar concerten en ben dol op sneakers. Concerten die me tot op de dag van vandaag zijn bijgebleven: Buitenwesten, Nas, Jay Z, Little Brother, Kanye West, Run the Jewels, Public Enemy, Wu-Tang Clan en Lauryn Hill. Mijn favoriete sneakers zijn de Nike air max 1 en de Air Jordan 6 en 7.

© 2019 Master Gijs / Photos by: Unsplash and Getrefe .