VOLG DEZE CURSUS

Met deze cursus leer je het toepassen van Future. Als je dit onder de knie hebt dan kun je vertellen welke afspraken je hebt, hoe laat je weg moet of hoe laat je afspraak begint. Je kunt dus je agenda, de planning van je dag delen met anderen.

De Present Continuous (duurvorm) gebruik je al voor dat wat je NU doet; I am reading an item on meestergijs.nl at the moment. Maar je gebruikt deze tijd ook voor afspraken die je hebt gemaakt die nog gaan plaatsvinden. Denk aan: We are seeing Mike tonight. He is helping me with my homework this weekend. My sister isn’t playing at the concert of her band next week.

De Present Simple (enkelvoudige tegenwoordige tijd) ken je al voor feiten, gewoonten en zaken met regelmaat. Denk maar aan I have a sister. He plays tennis on Sundays. Deze zelfde Present Simple kun je ook gebruiken voor de toekomst als je spreekt over tijdschema’s, roosters en dienstregelingen (Future Present Simple). Ergens zijn dat natuurlijk ook feiten en zaken met regelmaat. Denk aan The train leaves in fives minutes. Classes start at nine o’clock.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

Cursusoverzicht

Uitleg
Video 00:07:15
Slides 00:10:00
Oefenen
Level ★☆☆ 00:03:00
Level ★★☆ 00:04:00
Level ★★★ 00:05:00
Toetsing
exam 00:05:00

Cursus reviews

3

3
4 reviews
 • 5 sterren0
 • 4 sterren2
 • 3 sterren1
 • 2 sterren0
 • 1 sterren1
 1. exam vraag 8

  4

  Hallo,
  Alles is helemaal goed gegaan. Behalve bij: exam, vraag 8. Ik had doesn’t start ingevuld, maar dit was fout. Terwijl bij de goede antwoorden doesn’t start stond. Of heb ik niet goed gekeken?
  Teun

  Reactie Meester Gijs: Heb je de oefening op een Apple device gemaakt? Soms heeft het met de apostrof te maken. Volgens mij heb ik het zojuist gefixt. Dank voor je alertheid.

 2. Examen

  4

  Beste meester Gijs.

  In het exam van de future de Present continuous en de present simple, staat in vraag 3 het woord dcotor. Volgens mij moet daar Doctor staan. zou u dat kunnen veranderen?
  Verder een hele goede uitleg.

  Reactie Meester Gijs: Beste Ruben, wat goed opgemerkt. Ik heb het meteen aangepast.

 3. ALGEMEEN

  1

  Ik vind het niet heel erg handig, want mijn zinnen zijn negen van de tien keer wel grammaticaal correct, maar word alsnog fout gerekend. Dat vind ik een ernstige en kwalijke zaak, dus verander dat.

  Reactie Meester Gijs: Zou je een voorbeeld kunnen geven? Ben wel benieuwd nu.

 4. examen

  3

  Ik vind als je het “examen” maakt, het jammer is dat je nauwelijks de tijd hebt om te zien wat je fout hebt gedaan. De antwoorden verdwijnen meteen en je krijgt het resultaat te zien. Je kunt vervolgens wel de goede antwoorden zien, maar niet meer wat je fout hebt gedaan. Bij de oefeningen is dat niet het geval. Dit is mij al bij meerdere cursussen opgevallen.

  Reactie Meester Gijs: Dat klopt. Dat heb ik nu aangepast voor alle cursussen. Ik hoop dat het je zo beter bevalt.

VOLG DEZE CURSUS
 • abonnement
 • BADGE: SCORE 100%
 • CERTIFICAAT: SCORE 75% of HOGER
1116 INGESCHREVEN STUDENTEN

© 2021 MASTER GIJS / PHOTOS: UNSPLASH