VOLG DEZE CURSUS

Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van aangeplakte vragen.  In het Nederlands ken je het vooral als een soort kreet die je achteraan een zin zet. In het Engels herhaal je onderwerp en werkwoord. Met de question tag/aangeplakte vraag, vraag je om bevestiging van wat je eigenlijk al denkt maar niet zeker weet.

In het Nederlands kan dat nog wel eens redelijk boers overkomen: Da’s jouw zus, toch? Die speelt toch tennis, of nie? Gelukkig zijn de Engelsen wat beschaafder. Zij herhalen onderwerp en werkwoord. Oftewel om wie het gaat en waarover. 1: Our teacher is on vacation. Isn’t he? of 2:We don’t have any homework to do. Do we? Een bevestigende zin krijgt een ontkennende tag, zoals het eerste voorbeeld. Een ontkennende zin een bevestigende tag, zie het tweede voorbeeld.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

Cursusoverzicht

Uitleg
Video 00:02:49
Slides 00:10:00
Oefenen
Level ★☆☆ 00:03:00
Level ★★☆ 00:04:00
Level ★★★ 00:05:00
Toetsing
exam 00:05:00

Cursus reviews

4

4
1 reviews
 • 5 sterren0
 • 4 sterren1
 • 3 sterren0
 • 2 sterren0
 • 1 sterren0
 1. Tip voor bij uitleg

  4

  Er wordt in de uitleg gesproken dat bij negatieve zinnen, de tag positief wordt. De voorbeelden zijn allemaal zinnen met “not”. Echter in het examen blijkt dat ook een zin met bijv. never wordt gezien als negatieve zin en de tag dan positief wordt. Wellicht een idee om dit ook in de uitleg erbij te zetten. Misschien ligt het aan mij, maar ik was in de veronderstelling dat de regel was dat er “not” in moest staan. Verder geen op- en aanmerkingen over de uitleg en vond ik het helemaal goed zo.

  Reactie Meester Gijs: Je hebt gelijk. Het zit wel in de oefeningen volgens mij. Nu ook toegevoegd in de uitleg. Dank.

VOLG DEZE CURSUS
 • abonnement
 • BADGE: SCORE 100%
 • CERTIFICAAT: SCORE 75% of HOGER
1120 INGESCHREVEN STUDENTEN

© 2021 MASTER GIJS / PHOTOS: UNSPLASH