Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van de lijdende vorm; Passive. Als je dit onder de knie hebt kun je veel kleurrijker praten over zaken. In plaats van wat iemand doet, kun je vertellen wat er met iets of iemand gebeurt. Je leert je verplaatsen in een ander.

In een actieve zin voert het onderwerp van de zin de handeling uit. In een passieve zin (Passive) ondergaat het onderwerp de handeling. Wil je in de huid kruipen van het lijdend voorwerp of een meewerkend voorwerp dan is de Passive de manier om dat te doen. Een Passivekent altijd een vorm van to be (dezelfde tijd als de actieve zin) en het voltooid deelwoord (Past Participle) van het werkwoord dat plaatsvindt (de handeling). Zo wordt de zin The teacher is telling me about the Passive. van actief naar passief: I am being told about the Passive. Je vindt hier veel oefeningen, dat is niet voor niks. De Passive vraagt veel oefening.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

Cursusoverzicht

Uitleg
Slides GRATIS 00:10:00
Oefenen
Passive – Level ★☆☆ 00:03:00
Passive – Level ★☆☆ 00:03:00
Passive – Level ★★☆ 00:04:00
Passive – Level ★★★ 00:05:00
Passive – Level ★★★ 00:05:00
Passive – Level ★★★ 00:05:00
Toetsing
Passive exam 00:05:00

Cursus reviews

2.7

2.7
3 reviews
 • 5 sterren0
 • 4 sterren1
 • 3 sterren1
 • 2 sterren0
 • 1 sterren1
 1. Andere antwoorden.

  1

  Soms rekende de site mijn antwoord fout terwijl het goed was, en op het einde kreeg ik antwoorden die niet bij de passive exam hoorden.

 2. Top cursus

  4

  Ik vind het een goede cursus, alleen ik zou graag willen dat je weet waarom iets zo is, en niet dat als je het fout hebt dat je alleen het goede antwoord krijgt. Maar voor de rest is het een top cursus!

 3. Foutjes

  3

  Fijn dat u zo snel reageert! Volgens mij stond er in een oefening ergens “brougt” in plaats van “brought” bij de antwoorden. Ook moet u nog even goed kijken naar vraag 9 en 10 van het exam. Dat was een beetje onduidelijk.

  Reactie Meester Gijs: Ik denk dat ik de foutjes er wel uit heb nu. Ook de instructie van het examen heb ik wat aangepast. Dank voor je tips en review.

Volg deze cursus
 • abonnement
 • Pro Badge (100%)
 • Certificaat (+75%)
1038 INGESCHREVEN STUDENTEN

© 2019 Meester Gijs  /  Foto's van: Unsplash en Getrefe.